Kjell Ekholm

KE-farg_web

Foto: Julian Ekholm

Boken Gnägget på Stallören berättar om det legendariska diskotek Gnägget i Ekenäs. Den är resultatet av ett samarbete mellan Västnyländska kultursamfundet och Kjell Ekholm som skrivit boken.

Alla har vi haft en period i livet då man önskar att man kunde ta något i repris. Man träffar gamla kompisar och då kommer de där minnena plötsligt tillbaka. Eller då man sitter på sommarstugan och tittar ut på solnedgången och börjar nynna på en låt man inte hört på år och dag och så kommer man på att det var just den låten som spelades då man träffade sin livspartner.

För många 40-plussare i Svenskfinland var kvällarna på Gnägget i Ekenäs just den perioden som man längtar tillbaka till. Trots att det var hett, svettigt, trångt och det gamla tullmagasinet var fyllt av cigarrettrök, så fanns där något som gjorde att man trivdes.

I boken ger Kjell Ekholm en bred bakgrund till det musikaliska och sociala livet som blev en stor del av ungdomarnas fritid långt utanför småstadens gränser. Men det var heller ingen slump att det råkade bli i Ekenäs som det hände. Bland de personer som intervjuats för boken kan nämnas ägaren Nalle Lindqvist, de första DJ:na Peter ”Skruven” Lindqvist, Jonte Gahnström och Hasse Nyman.

Kjell Ekholm var själv diskjockey på Gnägget 1974-1977.

Gnägget stängde för gott hösten 1991 och 1995 öppnade Ekenäs Naturum dörrarna igen i samma utrymmen. Han uppträder på Naturum på fars dag söndag 8 november 2015.

Född: 19.6.1955
Bosatt. Ekenäs. Född i Bromarf.
Känd som: programledare/producent på Yle, musiker i Paul Oxley´s Unit.

Förlag: Västnyländska kultursamfundet
Hemsida

Facebook, Kjell Ekholm, Västnyländska kultursamfundet
Instagram
Twitter: KjellEkholm

Recensioner:
Västra Nyland 5.5.2015
Svenska YLE 4.5.2015

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s