Arkan Asaad

Läs också: Mot ett land i fred

Arkan Asaad flyttade som 19-åring till Stockholm för att förverkliga sin dröm som filmregissör. Han gick i Stockholms filmskola och har bland annat arbetat med radioprogrammet Underlandet, som sänts i svenska P3. Arkan Asaad debuterade med sin första roman, Stjärnlösa nätter 2011 och för den fick han Stiftelsen Teskedsordens bokpris. Asaad är också en populär föreläsare och dessutom svensk mästare i taekwondo och tränar ungdomar i samma sport.

Arkan Asaad, fotograf: Magnus Laupa

Arkan Asaad, fotograf: Magnus Laupa

Den hyllade debutromanen berättar om kollisionen mellan en far och son och mellan västerlandets tro på individualitet och Mellanösterns starka familjetradition. Men det är också en berättelse om en ung mans dröm att välja sin hustru av kärlek – en frihetsdröm som nästan kostar honom livet”.

Arkan Asaads andra bok Blod rödare än rött utkom 2014 och är ett samarbete med hans far Asaad Madhad. En historia som skildrar en fars flykt från Irak, under kriget mellan Iran och Irak. I romanen tvingas familjen på flykt och den farliga och plågsamma resan slutar i Sverige. När berättelsens karaktärer möter de våldsamma öden som format familjen kan förståelse och slutlig försoning ske.

Arkan Asaad är född 1980 i den kurdiska delen av norra Irak, Kirkuk. Han kom till Sverige 1983 tillsammans med sin familj och har växt upp i Eskilstuna.

Förlag: Norstedts
Hemsida

Arkan Asaad deltar bl.a. i den litterära supén på lördag kväll.
Möt Arkan Asaad på Lärkkulla, fredag 11.11.2016 kl 15.00 i Auditoriet. Kursgården, Lärkkullavägen 22  Karis. Mer info här.

Annonser