Sanna Tahvanainen

Fotograf: Cata Portin

Fotograf: Cata Portin

Sanna Tahvanainen har studerat litteratur vid Åbo Akademi och dansk litteratur och kvinnoforskning vid Århus universitet. Idag är hon bosatt i Helsingfors. Tahvanainen debuterade som nittonåring med diktsamlingen fostren. Hon har förutom lyrik skrivit kolumner, romaner, skådespel, hörspel och barnböcker. Själv säger hon att hon befinner sig mellan poesi och prosa. I Tahvanainens romaner finns en Girl Power-attityd och ofta har hon behandlat just den unga kvinnas erfarenhetsvärld. Idag skapar hon skönlitterära verk och är intresserad av att skriva böcker som väcker tankar och berör. Tahvanainen har belönats i Arvid Mörne tävlingen och av Svenska litteratursällskapet för blunda!blunda! År 2014 belönades hon av Svenska litteratursällskapet för romanen Bär den som en krona.

Tahvanainen gör skolbesök i Raseborgs svenska högstadier. Dessutom deltar hon i Karelias program och lördagens litterära supé.

Verk: Den lilla svarta (2016), Dröm om drakar (2015), Bär den som en krona (2013), Silva och teservisen som fick fötter (2011), Allting är amerikanskt (2010), Muskedunder (2008), Jag vill behålla precis allting (2006), Alltid skogen (2005), Silverflickan (2002), Vita näsdukars vatten (2000), blunda!blunda! (1998), fostren (1994

Sanna Tahvanainen föddes 1975. Hon bor och arbetar i Helsingfors

Förlag: Schildts & Söderströms

 

Annonser