Ralf Pauli

Ral Pauli. Fotograf: Ralf Pauli

Ral Pauli. Fotograf: Ralf Pauli

Ralf Pauli (född 1941) är politices kandidat från Helsingfors universitet med nationalekonomi som huvudämne. Sitt yrkesarbete utförde han vid Finlands Bank. Efter pensioneringen har han deltagit i några skrivkurser vid Axxell. Redan som ung var han intresserad av historia och släktforskning. Han är bosatt i Helsingfors och har sedan barndomen vistats sommartid på Hangö udd.

Till Bokkalaset kommer han med boken I krigets skugga: En familjeberättelse 1939-1944, som baserar sig på hans föräldrars brevväxling under krigsåren. Paulis stil är dokumentär utgående från de egna föräldrarnas upplevelser och tankar. Dessa placerar han in i ett vidare sammanhang präglat av kriget. Familjeberättelsen fungerar därför samtidigt som en tidsskildring.

Pauli har tidigare på eget förlag gett ut två böcker om familjens och landets nutidshistoria. Den första handlade om farföräldrarna Jenny och Konstantin Petroff/Pauli: En familjekrönika 1879-1951 (2014). Den andra, Reinhold och Ragnhild Westlin: En familjekrönika, var en berättelse om morföräldrarna (2010).

Annonser