Bjarki Bragason

Bjarki Bragason har studerat vid Islands konsthögskola och Universität der Künste Berlin och har även en konstnärlig magisterexamen från California Institute of the Arts. Han arbetar internationellt och har gjort både solo- och grupputställningar runt om i världen. En kommande utställning är Imagine the Present vid St Paul St galleri i Auckland.

Under rubriken ””Narratives of Transit – Berättelser av människor på genomresa” kommer Bragason att diskutera två samlingar av verk där personliga berättelser om konfliktdrabbade tider berättas genom korta samtal.

I Finland var Bragason senast aktuell med utställningen ”Thalatta – The Sea” som visades i Villa Schildt sommaren 2016. Utställningen hörde samman med Pro Artibus storsatsning på isländska nutidskonstnärer och verket följer byggandet av ett fängelseliknande flyktingläger i Grekland. Han placerar den berättelsen i anslutning till historien om Alvar Aalto-biblioteket i Viborg i Ryssland. Berättelserna om de två byggnaderna anspelar på andra världskriget och behovet av att reflektera över den moderna europeiska historien och aktuella konflikter.

Annonser