Bitte Westerlund

Bitte Westerlund är redaktör för boken Smaka på Västnyland och konferencier för den litterära brunchen på Hotel Sea Front på söndag 10.11 kl. 11.30.

Den litterära brunchen på fars dag ordnas på Hotel Sea Front och det blir lokal mat i säsong med temat Smaka på Västnyland. Mats Nyman, Olle och Diana Lindholm, Mary Kuusisto samt Katja Bargum och Mattias Björkas uppträder.

Brunchens köttgryta är gjord på klimatsmart Highlandkött från Nitlax. Kryddfisk som hör till Ekenäs kulturarv ska det förstås också bli, kanske i form av gubbröra.  Äggen är lokala.  Insektmat är en nyhet och hussyrsorna i salladen kommer från Mangs gård i Mjölbolsta. Något fermenterat blir det också. Bröd är viktigt på en brunch. Det ekologiska brunchbrödet kommer förstås från Backers i Bollstad och ostarna från Tenala mejeri där Pelle Friman gör hantverksostar på opastöriserad mjölk från Lindö gård.  Också råmjölken i efterrätten kalvdans kommer från Lindö.  

Brunchbuffén baserar sig på recept ur boken Smaka på Västnyland och Mary Kuusistos böcker. Kocken heter Rasmus Wikström. Ekta bryggeri står för dryckerna.

Bitte Westerlund, foto: Eva Tordera