Pehr-Johan Fager

Pehr-Johan Fager, som med Camilla Berggren, skrivit biografin Are Waerland – Nordens största hälsoförkunnare – livet och döden, är debattör och fackboksförfattare inom medicin och hälsa. Han har ett 25 årigt förflutet inom medicinindustri från stora multinationella bolag och de senaste 17 åren som entreprenör med syfte att hjälpa företag och individer att utvecklads och må bättre. Idag är han också VD för Zoomability AB som tillverkar och säljer en terränggående elrullstol i hela världen och ordförande i Riksförbundet Hälsofrämjandet, som grundades av Are Waerland 1941. Pehr-Johans grundutbildning är i kemi och biologi från Uppsala universitet med en examen 1976.

Han har 2008 gett ut I sjukdomarnas häxkittel av Are Waerland i en nyöversatt och moderniserad utgåva av originalet In the Cauldron of Disease från 1934. Den gavs ut i London, men är tryckt på Ekenäs tryckeri. En annan bok är Litium det nya hälsomineralet, utgiven januari 2015, med en uppdaterad version november 2016. Det är den första boken i världen som givits ut kring de hälsoeffekter som finns av ett naturligt tillskott av grundämnet litium från det vi dricker och äter. Ett ämne som i doser 100-200 högre idag används som läkemedel mot främst bipolär sjukdom sedan 1950-talet.

Pehr-Johan har också släktband med Are Waerland, som bar dopnamnet Paul Henrik Fager, då hans farfar Carl Michael Fager var Ares bror. Av den anledningen finns också en hel del unikt material med i biografin som exempelvis avskrifter från ca 30 av över 100 bevarade brev som skickades till mor Hilda. Där vi får lära känna Ares innersta tankar, sorger och glädjeämnen.

Pehr-Johan Fager