BARN OCH UNGA 2019

Barnens och de Ungas bokKalas 2019

Illustration: Maija Hurme

Illustration: Maija Hurme

Genom Barnens och de Ungas bokKalas, som i år ordnas för sjunde gången, erbjuds ett brett program under oktober-november för svenskspråkiga skolelever i hela Raseborg. Öppet program ordnas även under Bokkalas veckoslutet. Programmet utgörs huvudsakligen av författarbesök i skolor och målet är att alla svenskspråkiga grundskole- och gymnasieelever i Raseborg skall få träffa en författare eller illustratör.

Vår storsatsning i år inom Barnens och de ungas Bokkalas är besök av författare från hela Norden i år. De svenska författarna Sören Olsson & Anders Jacobsson kommer att åka runt till de svenska lågstadierna åk 1-4 i Raseborg. Författarna är kända för sina Bert, Sune och Håkan Bråkan böcker. Danskfödde Asger Albjerg besöker åk 1-2 med boken En underbar dag och norske Iman Meskini känd från TV-serien SKAM besöker åk 9. Den svenska författaren Qaisar Mahmood hemma från Pakistan föreläser i gymnasierna om hur det är att söka svenskheten och den svenska identiteten medan den isländske deckardrottningen Yrsa Sigurðardóttir besöker högstadierna.

Barnens och de Ungas bokKalas har bjudit in de finlandssvenska författarna Maija Hurme och Anna Härmälä som besöker årskurs 1-3 medan Malin Klingenberg och Carina Wolff-Brandt inspirerar årskurserna 3-5. Karin Erlandsson besöker under kalaset årskurs 5.

Annika Sandelin är årets inspiratör för poesitävlingen som i år ordnas i årskurs 6. Temat för tävlingen, som går av stapeln i oktober, kommer att vara Motiv. Prisutdelningen sker på Bokkalasets öppning fredag 8 november i Ekenäs bibliotek.

Karin Collins och Julia Wickholm kommer att besöka högstadierna och Alfred Backa gymnasierna. Bokbussen med sagoprogram av Maria Sundell kommer i år att cirkulera i dagisarna med dockor som tema med vilket vi uppmärksammar Barbiedockans 60-årsjubileum.

Under lördagen 9.11 blir det non-stop sagoprogram i Ekenäs bibliotek, barnavdelningen med en del av författarna och en utställning i Perspektivet under november med bilder ur Anna Härmäläs bilderbok Kort från farmor flyttfågel.

Ekenäs bibliotek lö 9.11, non-stop sagoprogram med pyssel kl. 11-14
– Sagostund med Asger Albjerg ur boken Stora syster Zille
– Karin Erlandsson läser ur fantasyserien Legenden om ögonstenen
– Sagostund med Maria Sundell kring temat dockor och Barbie 60 år
– Gör ett eget kort – pyssel med illustratör Anna Härmälä

Västnyländska kultursamfundet r.f. fungerar som huvudarrangör för Barnens och de Ungas bokKalas.

 

Annonser