Barn och unga 2020

Barnens och de ungas Bokkalas 2020

Barnens och de Ungas Bokkalas ordnas också i år, men i lite andra former än tidigare år. I år kommer skolbesöken att ske på distans via storskärm och olika tekniska hjälpmedel. Författarna kommer precis som tidigare år att prata om sina böcker och andra litterära teman, men inte besöka skolorna i Raseborg fysiskt.

I årskurs sex ordnas en poesitävling under ledning av Svenskfinlands läsambassadör Henrika Andersson och författare Jolin Slotte. I lågstadiet gör följande författare skolbesök; Sanna Sofia Vuori och Jenny Lucander i klass 1-2, Michael Wiander (SWE) och Dan Höjer (SWE) gör skolbesök i klass 3-4 och Yvonne Hoffman i klass 5. Högstadiet besöks av Axel Åhman klass 7, Wilma Möller klass 8 och Hanna Ylöstalo i klass 9.

Det traditionella programmet i bokbussen ersätts med virtuellt program. För daghemmen ordnas med Maria och Fanni Sundell en dockteaterföreställning som dagisarna kan titta på virtuellt under Bokkalaset.

För gymnasiernas del inkl. andra stadiet ordnas en föreläsning om Röster från Ekåsen. Det är Tove Virta som berättar om sin bok om Ekåsens mentalsjukhus.

Öppet för allmänheten

KALASLÖRDAG 7.11
11.00-14.00 EKENÄS BIBLIOTEK, BARNAVDELNINGEN
Non-stop sagoprogram och pyssel med temat mumin med Lisa Strömsholm och Maria Sundell.
arr. Barnens och de ungas Bokkalas och Ekenäs bibliotek

UTSTÄLLNING I GALLERI PERSPEKTIVET, november 2020
Tove och havets tjusning
Som en del av samarbetet kring #VÅRTHAV-kampanjen visar Bokkalaset en utställning som belyser Toves Janssons liv i skärgården.