Program 2019

Välkommen till Bokkalaset i Ekenäs den 7-11 november 2019.

Årets tema är Motiv, som kommer att behandlas både genom litteraturen och bildkonsten. I Bokkalaset ingår bl.a. författarintervjuer, diskussioner, seminarier, utställningar, litterär supé samt litterär brunch under temat Smaka på Västnyland och många olika parallellprogram. Bokkalaset vill vi inspirera och uppmuntra till läsning av finlandssvensk och nordisk litteratur.

Författarna Malou von Sivers från Sverige och Monika Fagerholm kommer att uppträda tillsammans och tala om bland annat vad som motiverar dem att skriva och om skrivprocessen i sig. Övriga bekräftade författare är bland annat Karin Erlandsson, Henrik Meinander, Sanna Tahvanainen, Carina Karlsson, Mattias Björkas, Katja Bargum, Karin Collins och Mikael Crawford.

Bokkalaset pågår i fem dagar på olika håll i Ekenäs i bland annat biblioteket, Kulturhuset Karelia, restaurang Fyren, Motel Marine och Hotel Sea Front. Bokkalasets samarbetspartner ordnar program runt om i Ekenäs såsom EKTA Museum, församlingshemmet och på olika caféer.

Arrangörer för Bokkalaset är Ekenässällskapet i samarbete med Raseborgs stads kulturtjänster och Västnyländska kultursamfundet rf. Ett stort antal föreningar och övriga samarbetspartner deltar i programmet.

Ny header_kopierad

Annonser